Čiščenje fasade in oken

So se na fasadi nabrale alge in plesen? Je steklena fasada sčasoma postala zamazana? So okna polna prahu in pack, a jih ne morete doseči? Odločite se za čiščenje fasade in oken ter jim povrnite nekdanji sijaj! Ustrezno in redno čiščenje tudi podaljšuje življensko dobo vseh materialov. Obvladamo čiščenje na višini, ter poleg čiščenja klasičnih in steklenih fasad nudimo tudi čiščenje oken in žaluzij.

Čiščenje fasade: vrste čiščenja

Če se odločate za čiščenje fasade, je bolje, da delo prepustite profesionalcem. Zakaj? Zaradi dveh razlogov:


1. Prvič, čiščenje fasade pogosto spada med delo na višini, ki ni najbolj enostavno in je lahko celo nevarno. Med višinskimi deli je treba biti ustrezno zavarovan. Hkrati je treba imati tudi potrebno opremo in znanje, kako doseči tudi najbolj oddaljene dele fasade, ki jih od tal ne dosežemo.

2. Drugi razlog, zakaj se čiščenja fasade ne bi lotili kar sami, je v tem, da lahko pri klasičnih fasadah poškodujemo vrhnji sloj fasade. Dela bi se najverjetneje lotili s klasičnim visokotlačnim čistilcem za domačo uporabo. Ta vsekakor ni primeren za čiščenje fasade, ker lahko v zaključnem sloju povzroči razpoke. Takšne poškodbe sčasoma postajajo vse večje in lahko napredujejo celo v poškodovanje izolacije.

Preden začnete z zbiranjem povpraševanj, je dobro tudi, da veste, kakšne vrste čiščenja fasade obstajajo.

Vrste čiščenja fasad so:

• visokotlačno čiščenje
• nizkotlačno čiščenje
• čiščenje s kratačami
• čiščenje steklenih fasad (čiščenje oken)

Če niste prepričani, katera vrsta čiščenja bi bila za vas najprimernejša, stopite v stik z nami. Naši strokovnjaki vam bodo brezplačno svetovali, kateri tip čiščenja fasade bi bil najbolj učinkovit. .Brezhibno čiščenje steklenih fasad

Steklene fasade so postale zelo razširjene tako pri poslovnih kot stanovanjskih zgradbah. Imajo sodoben in moderen videz, ki ga lahko kaj hitro izgubijo, če jih ne čistimo redno. Steklo je namreč zelo občutljivo na vremenske dejavnike, prah in drugo umazanijo iz okolja. Zato steklene fasade pogosto izgubijo prvotni sijaj, še posebno, če pozabimo na njihovo vzdrževanje.

Druga pogosta težava čiščenje steklenih fasad je, da gre za velike površine, ki se nahajajo daleč nad tlemi. Pogosto je dostop do fasade otežen ali celo nemogoč brez pravih naprav in tehnik. Zato vam svetujemo, da čiščenje steklene fasade zaupate strokovnjakom za dela na višini. Naša ekipa je strokovno usposobljena za varno čiščenje na višini. Pri višinskih delih uporabljamo vrvno tehniko in dvižne ploščadi, da dosežemo vse steklene površine. Predvsem pa pred začetkom dela vedno zavarujemo tudi okolico.

Čiščenje žaluzij

Zgrabe, ki imajo steklene fasade, so pred močno sončno svetlobo pogosto zaščitene z zunanjimi žaluzijami. Čiščenje žaluzij na višini je nerazdružljivo s čiščenjem fasade. Ko se odločite, da boste očistili stekleno ali tudi klasično fasado, je najbolj smiselno, da obenem poskrbite tudi za žaluzije.

Odstranimo alge in plesni – čiščenje klasičnih fasad

Klasične fasade so še vedno najpogostejše. Ne glede na to, kako kakovostno so bile izdelane, se z leti na fasadi naberejo različni mikroorganizmi, ki se izrazijo kot alge in plesen. Fasado bi sicer lahko ponovno prepleskali, vendar je to v primerjavi s čiščenjem veliko večji strošek. Zato je v večini primerov bolj smiselno, da se odločite za čiščenje fasade.

Pri čiščenju klasičnih fasad ponavadi izberemo nizkotlačno čiščenje ali čiščenje s krtačami, da ne poškodujemo njenega zaključnega. Tako tudi preprečimo nastanek razpok in pronicanje vlage v izolacijo zgradbe. Čiščenje opravimo natančno in zgrabi povrnemo prvoten videz.


Varno čiščenje oken na višini

Čiščenje oken na višini svetujemo pri vseh objektih, ki so višji od enonadstropnih hiš. Takoj, ko imamo opravka z višino, se srečamo z vprašanjem varnosti vseh vpletenih. In tudi, ali bo delo kakovostno opravljeno, ali pa bodo na oknih vidne lise?

Pri čiščenju oken na višini dosežemo tudi najbolj težko dostopna mesta in delo opravimo učinkovito. Uporabljamo ustrezne pripomočke in čistila, da so okna zares čista in se ne poznajo lise ali packe. Preden se odločite za višinsko čiščenje oken, vam nudimo tudi brezplačen ogled. Eden izmed naših strokovnjakov vas bo obiskal in predlagal najustreznejšo vrsto čiščenja steklenih površin.