Obrezovanje dreves

Ali drevo s krošnjo sili v okoliške stavbe in električno napeljavo? Je drevo previsoko in se bojite, da bo padlo na vaše dvorišče ali hišo? Morda je drevo staro, bolno ali šibko? Poskrbimo za varno obrezovanje dreves, obžagovanje, podiranje dreves in nego dreves na višini. Zaradi zahtevnosti del, ki spadajo v to kategorijo, dela razdelimo na višinsko obrezovanje dreves in višinski posek dreves po sekcijah. Nego dreves in vsa ostala dela primarno izvajamo s pomočjo arboristične vrvne tehnike za katero imamo pridobljene mednarodne certifikate. Kadar izvajanje del zaradi povečane nevarnosti ali narave dela z vrvno tehniko ni mogoče, pri delu uporabljamo dvižne košare. Nudimo tudi podiranje dreves v Ljubljani in povsod drugod po Sloveniji.

Obrezovanje dreves in obžagovanje

Za obrezovanje dreves ali obžagovanje se pogosto odločamo za večja drevesa sploh v urbanem okolju, kjer je treba preprečiti, da bi drevesa s prekomerno rastjo ogrožala okolišče zgradbe in električno napeljavo. Hkrati ustrezno obrezovanje pripomore tudi k podaljšanju življenjske dobe dreves in pomembno prispeva k njihovi negi. Zapleteno opravilo obžagovanja dreves sestavljajo čiščenje ali redčenje krošnje, oblikovanje spodnjega ter stranskega profila krošnje, razbremenitev krošnje, oblikovanje krošnje mladih dreves in čiščenje krošenj starih dreves. Vsa dela opravimo v skladu s strokovnimi arborističnimi smernicami in evropskimi navodili za obžagovanje dreves.

Arboristika in nega dreves na višini

Arboristika pri negi dreves svetuje, da se obrezuje največ do 20 % drevesne krošnje. V nasprotnem primeru lahko drevesu povzročimo trajno škodo ali pa celo propad celotnega drevesa. Zato je priporočljivo, da se o negi dreves posvetujete z arboristom, delo poseka na višini pa zaupate strokovnjakom, ki bodo poskrbeli za varno in kakovostno opravljeno delo z ustreznimi orodji. Glede na višini in lokacijo drevesa pri delu uporabljamo dvižne ploščadi, dvižne košare ali vrvno tehniko. Poleg nege dreves na višini nudimo tudi klasični posek, obrezovanje sadnega drevja in poskrbimo za odvoz vejevja in sečnih ostankov.

Sekcijski posek dreves

Sekcijski posek dreves izvajamo kadar klasičen posek zaradi nevarnosti poškodovanja okolice ni mogoč. Zanj se odločimo še posebej, če je drevo blizu hiš, blokov, drugih stavb, igrišč ali javnih poti. Dele drevesa (vrh, veje, sekcije debla) začnemo previdno sekati od zgoraj navzdol. Sekcijski posek drevesa se začne z žaganjem manjših vej nato pa se lotimo debelejših vej in debla. Vsak kos drevesa drugega za drugim nadzorovano spuščamo na tla. Tako zagotovimo varnost sekača, mimoidočih in vse lastnine ter objektov v okolici drevesa.

Podiranje dreves v Ljubljani in povsod drugje v Sloveniji

Nudimo podiranje dreves ne samo v Ljubljani ampak po celi Sloveniji. Ne glede na to, ali gre za mesto, vas ali naselje. Imamo več kot 10 let izkušenj s podiranjem dreves in smo vajeni izzivov. Zagotavljamo varno in kakovostno podiranje katere koli vrste dreves, ne glede na višino in bližino okoliške infrastrukture.

Podiranje dreves cena

Cena podiranja dreves je odvisna predvsem od višine in premera drevesne krošnje, težavnosti terena ter stanja drevesa. Na ceno vpliva tudi, ali gre za delo z motorno žago na tleh ali za sekcijski posek na višini. V vsakem primeru vam nudimo brezplačen strokovni ogled na terenu, kjer ocenimo zahtevnost podiranja drevesa. Stopite v stik z nami.

Foto galerija:

Imamo bogate izkušnje z obrezovanjem, obžagovanjem in podiranjem dreves na višini.